Till senaste kommentaren

Vilka LED-profiler ska jag välja?

Hej,

Jag har precis köpt ett kök och vill nu installera LED-profiler. Jag har hittat ett flertal profiler och belysningskit på er hemsida, men jag vet inte riktigt vad det är jag behöver. Det jag är på jakt efter är belysning till överskåp som lyser ner på diskbänken, gärna en infälld profil som har dimmer-möjlighet.

Summa summarum behöver jag två separerade profiler, en på ca 2,5 meter och en på ca 0,5 meter. Vilka profiler och belysningskit ska jag köpa?

Tack på förhand,

Vänliga hälsningar,
Vendela

Vendela

Kommentarer

• Hej Vendela,

Roligt att du är intresserad av vår belysning och grattis till ditt nya kök! 😍

Självklart ska vi hjälpa dig få klarhet i vad du behöver för att få en komplett belysning! Våra LED-profiler, LED-strips och bländskydd säljs i tvåmeters längder, det är även i denna längd som kiten är utformade efter. Eftersom du vill ha en längd som är längre och en som är kortare än två meter har vi en annan lösning för dig.

För denna typ av belysning behöver du följande;
    2 st LED-Profiler á 2000mm
    2 st Bländskydd á 2000mm
    2 st ändavslut
    1 st LED-strip á 3000mm
    1 st LED-strip á 1000mm
    1 st Drivdon, exempelvis Triac som är ett dimbart drivdon.

Ett tips är att kolla vad som ingår i kiten för att inte glömma några delar och för att välja rätt LED-strip för den önskade profilen. 😄

Vid montering skulle jag rekommendera dig att behålla den ena profilen och det ena bländskyddet som de är, 2000mm. Den andra profilen och det andra bländskyddet delar du två gånger så du får en längd som är 1000mm och två som är 500mm var.

Vid uppsättning sätter du profilen som är 2000mm kloss in till profilen som är 500mm, tillsammans med LED-stripen som är 3000mm. LED-stripen kapas vid önskad längd.

Gör sedan samma sak med 500mm LED-profilen, kapa LED-stripen efter önskad längd och för in i profilen.

Räkna ut vilket drivdon du ska ha med hjälp av följande ekvation:
    Längd (i meter) * Watt (Per meter) = Total Watt
    (2,5m + 0,5m) * 14,4 = 43,2 Watt

Watt per meter hittar du inne på produkten under specifikationer.
    Eftersom LED-stripsen inte överskrider 50W kan du koppla in båda LED-stripsen i samma drivdon om du väljer Drivdon Triac - 24V/50W, som är dimbart.

Vill du läsa mer om montering av LED-profiler har vi satt ihop en monteringsguide.

Önskar dig stort lycka till med köket och din nya belysning, 🌟
    Linnéa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.